Skip to main content

Πλατανιώτη: Θέλουμε δουλειά ως άθλημα στο επίπεδο της αξιοκρατίας

«Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Με ικανοποίηση από τις εμφανίσεις τους, αλλά και δυσαρέσκεια για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους κριτές, επέστρεψαν στην Αθήνα από τη Ρώμη οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, που συμμετείχαν στο 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, η οποία σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στα αγωνίσματα του σόλο, μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε τον Ιούνιο, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. «Έχουμε δουλειά να κάνουμε ακόμη σαν άθλημα στο επίπεδο της αξιοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Τόσο εγώ, όσο κι άλλες αθλήτριες, το παλεύουμε αυτό και πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου, ανεξάρτητα από το τι περίμενα ως τελικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η παρτενέρ της στο ντουέτο, Σοφία Μαλκογεώργου, ανέφερε: «Με την Ευαγγελία έχουμε λίγο καιρό μαζί στο Ντουέτο, όμως στη Ρώμη πήγαμε πολύ καλά και βρεθήκαμε κοντά στο μετάλλιο. Το αξιζαμε άλλωστε. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα συνολικά, που καταφέραμε να κερδίσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αναστασία Γκούτσεβα, είπε: από την πλευρά της: «Είχαμε εξαιρετική παρουσία στους αγώνες και νομίζω πως παρουσιάσαμε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Είναι φανερό ότι έχουμε ανεβεί σκαλί, αλλά και όνειρα και προοπτικές. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που γίνεται στο Κεμπέκ (σ.σ. η ελληνική αποστολή αναχωρεί στις 21 του μήνα), όπου η μισή ομάδα της Ρώμης θα είναι παρούσα».