Skip to main content

Με μεγάλες προσφορές το νέο τμήμα οικιακών συσκευών στο Πλαίσιο της Ευκαρπίας

Ξεκίνησε η διάθεση οικιακών συσκευών σε τρία ακόμη καταστήματα του δικτύου - Εντυπωσιακά οικονομικά μεγέθη στο εξάμηνο για την εταιρεία

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς, άνω του 70%, έτρεξε το γ´ τρίμηνο του 2020, η ανάπτυξη των οικιακών συσκευών για το δίκτυο καταστημάτων Πλαίσιο, που πρόσθεσε τη γκάμα των εν λόγω προϊόντων σε τρία ακόμη καταστήματα, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, στην Αργυρούπολη στην Αθήνα και στα Χανιά στην Κρήτη.

Τα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες πως η επέκταση της Πλαίσιο στο χώρο των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, μόνο ως άκρως επιτυχημένη, χαρακτηρίζεται, καθώς η εν λόγω απόφαση άλλαξε τα δεδομένα στον τομέα της λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας.

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής των κυρίων Γεράρδων, η οποία στηρίζεται στη συστηματική επένδυση σε υποδομές logistics και e-commerce και δευτερευόντως σε  λελογισμένη αύξηση του δικτύου των καταστημάτων Πλαίσιο, ενισχύοντας έτσι το μοντέλο omnichannel.



Η στρατηγική αυτή, άλλωστε,  έκανε το Πλαίσιο να ξεχωρίσει μεταξύ ανταγωνιστών κατά την περίοδο του lockdown. Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας «το Πλαίσιο ανταποκρίθηκε στην υπόσχεση που έδωσε προς τους καταναλωτές για αξιόπιστη, συνεπή και ασφαλή παράδοση των παραγγελιών τους, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε να συγκρατήσει το 80% των πωλήσεων του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 90% των παραγγελιών κατά την περίοδο του lockdown παραδόθηκε σε 1-2 ημέρες».
 
Ο τζίρος των οικιακών συσκευών στο εννιάμηνο του έτους που διανύουμε, ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό στόχο, όταν δεν είχε εκδηλωθεί το ξέσπασμα της πανδημίας και κατά συνέπεια δεν είχε προβλεφθεί η σημαντική πτώση πωλήσεων που επέφερε το lockdown στην αγορά.
 
Σημειώνεται πως με σημαντική άνοδο έκλεισαν το α ´ εξάμηνο του 2020 όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Συγκεκριμένα: Η αξία των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 8%, στα 148,6 εκατ. ευρώ (από 137,5 εκατ. ευρώ), ο EBITDA σταθεροποιήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα (+1,5%) και πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία σημείωσε αύξηση 85,5%. Βελτίωση σημειώθηκε και στην ταμειακή ρευστότητα, σε διψήφιο ποσοστό που υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ, με την σταθερή καθαρή ρευστότητα να φτάνει στα 29,2 εκατ. ευρώ. Σταθερά ισχυρά παρέμειναν και τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου, ξεπερνώντας τα 93 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες προσφορές

Μάλιστα, ειδικά στο κατάστημα της Ευκαρπίας, το Πλαίσιο μέχρι το Σάββατο έχει μεγάλες προσφορές για τους πελάτες του:

-Σε όλες τις οικιακές συσκευές, δώρο ο ΦΠΑ.

-Δώρο οι τόκοι του προγράμματος χρηματοδότησης «Μήνα-Μήνα» για συνολικές αγορές άνω των 200 ευρώ (αφορά συνολικές αγορές οικιακών συσκευών).

-Σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας, εξοπλισμού και ειδών γραφείου, δώρο ο ΦΠΑ. (εξαιρούνται τα προϊόντα Apple,τα προϊόντα Sonos , τα πατίνια & τα business PCs).