Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΛΕΥΡΗΣ: 6.412 ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

Στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή υπό τη νέα του ιδιότητα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως οι αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα αυξηθούν.

Στις 6.412 ανέρχονται οι αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως το μέτρο θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα.

«Εχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα! Θα το δείτε από τα στοιχεία: Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000. Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΑΧΕΠΑ (φωτο+vid)

Στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή υπό τη νέα του ιδιότητα, ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω.

«Στο ΕΚΑΒ, που έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή, εκ των οποίων 400 είναι στα πληρώματα είναι ανεμβολίαστοι», είπε και ανέλυσε στο Σώμα τη σημασία των ρυθμίσεων της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς, προαναγγέλλοντας παράλληλα και αντίστοιχες ρυθμίσεις για ιδιώτες γιατρούς.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην τροπολογία που αναμένται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα που θα δίνει τη δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να βγαίνουν από την αναστολή και να επιστρέφουν στο σύστημα Υγείας.

«Ακριβώς για να μην αιφνιδιάζουμε, αντιστοίχως ιδιώτες γιατροί ανεμβολίαστοι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες στις κλινικές και θα έρθει ρύθμιση για το τι κυρώσεις θα έχουν στην εργασία τους. Δεν μπορεί ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει άρρωστο», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους γιατρούς.

Μιλώντας για την τροπολογία που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ξεκαθάρισε πως δεν προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να συνεργαστεί για ένα διάστημα με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος του.

Αμφισβητεί και πάλι τα εμβόλια ο Πολάκης

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό ήρθε ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος- σε μια προαναγγελθείσα τοποθέτηση- αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς τη λειτουργικότητα των εμβολίων, ζήτησε να αρθούν οι αναστολές ενώ και πάλι έθεσε το θέμα των φαρμάκων ως εναλλακτική μορφή προστασίας από τον ιό.

«Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλ. νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το 4ο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα, δείχνουν ότι δεν καλύπτεται (από εμβολιασμό). Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικόνα σε λίγο καιρό θα προσομοιάζει με το Ισραήλ που χθες είχε 16.800 κρούσματα και σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χθες το Ισραήλ είχε 42 θανάτους! Εμείς είχαμε 2.800 περιστατικά, το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι δις εμβολιασμένοι, δεν είναι μικρό ποσοστό κ. Πλέυρη και θα μεγαλώσει και είχαμε 33 θανάτους! Οφείλετε και στα θεραπευτικά όπλα που χρησιμοποιείς. Φέρτε τα αντισώματα, έχουν αποτέλεσμα. Θα καταστεί ενδημικός ο κορωνοϊός και μπορεί να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο».

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να χειροκροτάτε τον Πολάκη

«Αν είστε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού δεν μπορεί να χειροκροτείτε όταν ο κ. Πολάκης μιλά για ιδεοληψία εμβολιασμών. Επιλέξατε ομιλητή να απαντήσει στον υπουργό υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τις αναστολές, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί και τον χειροκροτήσατε», απάντησε με νόημα ο κ. Πλεύρης και συνέχισε: «είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ότι δεν πιάνονται οι μεταλλάξεις από τα εμβόλια! Αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες θα ενταχθούν στο σύστημα αλλά αυτό δεν αντικαθιστά εμβολιασμό! Κάποιοι καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα χωρίς έγκριση και είναι οι ίδιοι που εκφράζουν ανησυχίες για το αν τα εμβόλια που έχουν περάσει κλινικές φάσεις, έχουν δοκιμαστεί λόγω του κόσμου που έχει κάνει».

Τέλος ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στον κ. Πολάκη και είπε ότι όντας υγειονομικός ο ίδιος δεν θα μπορεί να βρεθεί σε νοσοκομείο. Προειδοποιήσε μάλιστα πως θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις και δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ