Skip to main content

Πλεύρης από Κοζάνη: Η παρουσία μου δεν συνδέεται με τη λήψη περιοριστικών μέτρων

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η παρουσία του στην Κοζάνη «δεν συνδέεται με τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου».

παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου, τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης" τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοζάνη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Γ.Κασαπίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας της Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι "η Βόρεια Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της υπολείπονται του πανελλαδικού ποσοστού των εμβολιασμένων και με την συνεργασία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουμε ορισμένους από τους δείκτες που στη Δυτική Μακεδονία είναι πίσω".

Σε ότι αφορά τα συνολικά ποσοστά των εμβολιασμών ανέφερε ότι στις ηλικίες των 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμένων είναι 80%, και στους ενήλικες το ποσοστό είναι μεταξύ του 69-70% του πληθυσμού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι" το 92% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι" ενώ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε ότι η εμπειρία να νοσηλευτεί κάποιος στην ΜΕΘ είναι εντελώς βιωματική και πρόσθεσε ότι "το ποσοστό του 30 % των ανεμβολίαστων πολιτών παράγει το 92% των ασθενών στις ΜΕΘ". Τέλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μια μικρή ομάδα υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας (λόγω μη εμβολιασμού τους) υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον Yπουργό Yγείας ενώ μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πλεύρης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ