Skip to main content

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Κανένα θέμα για μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και των δυο υγειονομικών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας

Δεν τίθεται θέμα επιβολής πρόσθετων μέτρων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνάντηση που είχε με τις υγειονομικές αρχές της πόλης στο κτήριο διοίκησης του ΕΚΑΒ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες μόνο η Voria.gr (δείτε εδώ).

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς, γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, όπως είπαν, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και των δυο υγειονομικών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρησή του. Μάλιστα, μία από τους διαδηλωτές πέταξε μία πέτρα στην πομπή των οχημάτων, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων, αλλά και της αστυνομίας, χωρίς πάντως το επεισόδιο να πάρει έκταση.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός ανέφερε πως «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί, αλλά για τους υγειονομικούς και όσους έχουν ευάλωτες ομάδες που φροντίζουν η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία». Ο υπουργός κάλεσε τους υγειονομικούς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να επιστρέψουν στην εργασία τους, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική».

Πριν από τη σύσκεψη, εξάλλου, ο κ. Πλεύρης συναντήθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, οι οποίοι του ζήτησαν να πάρει πίσω τις αναστολές, με τον υπουργό να τους τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει.

Από την πλευρά της, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστεί ο κόσμος, σημειώνοντας πως «βλέπουμε καθημερινά πως οι άνθρωποι που μπαίνουν στις μονάδες και καταλήγουν είναι κατεξοχήν μη εμβολιασμένοι». Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε πως είναι σε συνεχή επαφή με τις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να γίνει ανασχεδιασμός στα νοσοκομεία, εφόσον κριθεί απαραίτητο.