Skip to main content

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στην απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής πως στην υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού εμπλέκονται και υγειονομικοί.

Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή, ο Θανάσης Πλεύρης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για τέτοια φαινόμενα- αλλά και την διευκόλυνση των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή αλλά αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Πλεύρης είπε: «προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και της ανεστάλησαν τα καθήκοντα της. δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι».

Καρφιά για Πολάκη

Ο κ. Πλεύρης έκανε αρχικά αναφορά έμμεση στον Παύλο Πολάκη και τον εμβολιασμό του λέγοντας πως φωτογραφήθηκε γνωρίζοντας ότι με την ρύθμιση που προωθείται δεν θα μπορούσε να ασκήσει το επάγγελμά του. «Τη περασμένη βδομάδα που συζητούσαμε πως θα στελεχωθεί το σύστημα υγείας, βάλατε τον Πολάκη ομιλητή και υπερασπίστηκε τη θέση του ότι δεν είναι εμβολιασμένος», είπε και πρόσθεσε με νόημα: « Σήμερα γιατί δεν ήρθε ο κ. Πολάκης να μιλήσει; Ή πέτυχε η υποχρεωτικότητα και χάρη σε αυτό δεν θα μπορούσε να ασκήσει την ιατρική ή δεν έλεγε τόσο καιρό την αλήθεια και παρέσυρε τον κόσμο να μην εμβολιάζεται. Δίνει το μήνυμα σε όσους έρχονταν να εμβολιαστούν, ώστε έστω και αν τον υποχρεώσαμε πήγε και εμβολιάστηκε».