Skip to main content

Προς λύση η μεταφορά της Μυρτώς στη Γερμανία - Τι είπε ο Πλεύρης

«Έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια θα είμαστε δίπλα στη Μυρτώ και ως άνθρωπος και ως υπουργείο», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Στην επικοινωνία με την οικογένεια της Μυρτώς για τη μεταφορά της στη Γερμανία αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να την βοηθήσει.

Ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου, σημείωσε πως «όλοι συγκλονιστήκαμε βλέποντας τη μητέρας της Μυρτώς που αναφέρθηκε στη δυνατότητα να βρεθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία. Έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια θα είμαστε δίπλα στη Μυρτώ και ως άνθρωπος και ως υπουργείο για να λυθούν οι διαδικασίες για να έχει τη καλύτερη δυνατή θεραπεία και αυτό το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ να νιώσει ότι είναι δίπλα της η πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως εξήγησε λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους θα υπάρξει συνάντηση με την μητέρα της κοπέλας και επικοινωνία με τον ομόλογό του στη Γερμανία προκειμένου να λυθούν τα όποια ανοιχτά ζητήματα υπάρχουν και να μεταβεί η κοπέλα στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.