Skip to main content

Πλεύρης: Το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει σε πειθαρχικές διαδικασίες Συλλόγων

Ο υπουργός τόνισε ότι ο θεσμικός ρόλος του υπουργείου δεν επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον ιατρό και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλο.

Ο κ. Πλεύρης, απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, επισημαίνοντας ότι ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα του κ. Γεωργακόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσπαθεί να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πολιτικό ζήτημα, που αν υπάρχει, ευθύνεται ο ίδιος πρώτος γιατί για 16 μήνες το επέτρεψε. Ο κύριος Γεωργακόπουλος ζητά να ανακαλέσω δυο αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου ως παράνομες. Η πρώτη απόφαση ελήφθη στις 24 Απριλίου, επί υπουργίας του κ. Ξανθού.

Από τις 24 Απριλίου του 2018 που βγήκε η απόφαση του Πειθαρχικού Ελέγχου, της αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διαδικασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δεν είδε αυτή την- όπως τη χαρακτηρίζει- «παράνομη» απόφαση για την οποία σήμερα έκανε ερώτηση».