Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ (ΦΩΤΟ)

Ο υψηλός κυματισμός είχε ως συνέπεια τη διάβρωση της ακτής, την είσοδο της θάλασσας στο οδικό δίκτυο, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα και σε κανάλια.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Θερμαϊκό κόλπο από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το pierianews.gr, από την ώρα που προκλήθηκαν τα φαινόμενα και έως τώρα μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κατερίνης επιχειρούν στο παραλιακό μέτωπο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.Ο υψηλός κυματισμός είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της ακτής, την είσοδο της θάλασσας στο οδικό παραλιακό δίκτυο, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα και σε κανάλια. Επιπλέον, φερτά από τη θάλασσα υλικά (φύκια, ξύλα κ.ο.κ.), κατέληξαν στο οδικό δίκτυο κ.α.Το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης έχουν τεθεί σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν, προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο.Τις επιχειρήσεις συντονίζει επί τόπου ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ενώ συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης και η προϊσταμένη του γραφείου πολιτικής προστασίας Μαρίζα Αντωνακοπούλου, με την συνδρομή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επιπλέον, λόγω των μεγάλης έντασης ανέμων που επικράτησαν σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Κατερίνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου για να απομακρύνουν τα δέντρα που ξεριζώθηκαν.

Πηγή/φωτογραφίες: pierianews.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ