Skip to main content

Ταχιάος: Είμαι πιο κοντά στον Σπύρο Βούγια για τη διοίκηση του δήμου

Τι είπε για τα ντιμπέιτ, τις άλλες υποψηφιότητες και με ποιους θα συνεργαστεί για να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης την επόμενη μέρα.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει συμπληρώσει πλήρες ψηφοδέλτιο για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος. Ο υποψήφιος δήμαρχος θα κατεβάσει έναν ολόκληρο... λόχο, όπως λέει ο ίδιος, ήτοι 182 υποψηφίους.

Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι τα ντιμπέιτ είναι χρήσιμα, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να γίνεται μια πιο ελεύθερη συζήτηση κι όχι να γίνονται παράλληλοι μονόλογοι, για να είναι πιο ζωντανοί οι διάλογοι. «Εδώ έχουμε ταμπού με τις πιο ελεύθερες συζητήσεις, πάμε πιο 'by the book', σε σχέση με το εξωτερικό», τόνισε.

Για το πρώτο ντιμπέιτ στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης είπε ότι και οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι (Ταχιάος, Νοτοπούλου, Βούγιας) «ψιλοξεφύγαμε».

Σε ερώτηση με ποιον θεωρεί ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ενδεχομένως στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταχιάος είπε ότι πιο κοντά του θεωρεί τον Σπύρο Βούγια και πιστεύει ότι θα βρεθεί μαζί του μια φόρμουλα συνεργασίας, πάντα όμως μετεκλογικά, καθώς μεσολαβεί μετά τον δεύτερο γύρο ένα καλοκαίρι συνεννοήσεων, αρκετό διάστημα για να στηθούν οι συνεργασίες για να διοικηθεί ο δήμος.



Είπε ότι δεν έχει καθόλου κακή άποψη για τον Γιώργο Ορφανό, αλλά είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι, ενώ και με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα θεωρεί ότι θα είναι δύσκολη η σύμπραξη στη διοίκηση του δήμου. Όμως διευκρίνισε ότι είναι σίγουρος πως θα βρεθούν οι συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, ώστε να συμπληρωθεί μια υγιής πλειοψηφία διοίκησης.

Ο κ. Ταχιάος είπε ότι θα συμμετάσχει σε όλα τα ντιμπέιτ, όχι όμως σε εκείνα που οργανώνονται με πολλούς υποψήφιους.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι βέβαιος για την εκλογική του νίκη και επισήμανε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων έχει σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο. Εκεί βλέπει την Κατερίνα Νοτοπούλου να έχει τις περισσότερες πιθανότητες έναντι των υπολοίπων να περάσει στο δεύτερο γύρο.