Skip to main content

Πληρώνονται 350 δικαιούχοι αγρότες τις ενισχύσεις τους

Τρεις κατηγορίες αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας πληρώνονται συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ αυτές τις μέρες. Την Παρασκευή η ανάρτηση των καταστάσεων.

«Φουσκώνουν» αυτές τις μέρες οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων κατηγοριών αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ανακοινώσεις της αντιπεριφέρειας Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα χρήματα που κατατίθενται σε όλους τους δικαιούχους στους επτά νομούς ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναλυτική κατάσταση πληρωμής δικαιούχων βιοκαλλιεργητών για το 2014 εκδόθηκε και την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει η ανάρτηση όλων των καταστάσεων (δικαιούχοι, απορριπτόμενοι κτλ.) στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης, οι οποίες περιλαμβάνουν 295 δικαιούχους, με συνολικό ποσό πληρωμής 1.785.557 ευρώ.

Εντός πέντε ημερών (μέχρι Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017) θα υποβληθούν οι όποιες ενστάσεις, ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή ο φάκελος πληρωμής των βιοκαλλιεργητών στάλθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των βιοκαλλιεργητών.

Αντιστοίχως έχουν σταλεί οι φάκελοι πληρωμής για τους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς των γεωπεριβαλλοντικών ενισχύσεων, επίσης για το έτος 2014 και αφορούν σε 28 παραγωγούς, με συνολικό ποσό πληρωμής περίπου 122.000 ευρώ, αλλά και οι φάκελοι για τους καλλιεργητές που επιδοτούνται από τις γεωπεριβαλλοντικές ενισχύσεις για την προστασία περιοχών που χαρακτηρίζονται «ευαίσθητες» στα νιτρικά. Πρόκειται για 16 δικαιούχους που θα πληρωθούν συνολικά περίπου 52.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εργάζονται με ταχύτητα προκειμένου να ξεπεραστούν μια σειρά από διαδικασίες και γραφειοκρατικά εμπόδια, που καθυστερούν τις πληρωμές των δικαιούχων. Τις τελευταίες μέρες μπορέσαμε να προωθήσουμε μια σειρά ενισχύσεων και τις επόμενες θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί που δικαιούνται ενισχύσεων να λάβουν κονδύλια που δικαιούνται και να πάρουν μια σοβαρή οικονομική ανάσα. Πρέπει αυτές οι διαδικασίες να τρέχουν πιο γρήγορα, διότι για πολύ μεγάλο αριθμό παραγωγών τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ζωτικής σημασίας. Εμείς κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε προκειμένου να επισπευστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες».