Skip to main content

Πλήθος συνεδρίων και εκδηλώσεων κατά τη 2η ημέρα της 11ης Zootechnia

Σήμερα η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 19:00, αύριο Σάββατο από τις 10:00 έως τις 20:00, ενώ την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Σημαντική προσέλευση, ήδη από την πρώτη ημέρα, καταγράφεται στην 11η Zootechnia, που, πέραν του αναβαθμισμένου εκθεσιακού της σκέλους, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν γίνει από το πρωί πόλος έλξης για τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», το οποίο συνδιοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo με το περιοδικό Meat News, αλλά και το Συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία, μια συνδιοργάνωση με την εταιρεία Success. Η κυκλική οικονομία είναι ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο με χρήση υλικών για πολύ περισσότερο χρόνο και με παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», ενώ στις 15:00 ξεκίνησε στον ίδιο χώρο και η ημερίδα που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου με θέμα «Βιοαέριο και Αγροτική Ανάπτυξη, Καινοτομίες, Τεχνολογίες και Προοπτικές».
 
Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύει και το ψηφιακό κομμάτι της Zootechnia, «Η Ψηφιακή Ελλάδα για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία», στο περίπτερο 16 -σε συνέχεια του Digital Greece της 83ης ΔΕΘ που είχε συνδιοργανωθεί με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης- όπου 10 ελληνικές startups παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένες από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής σχετικά με τους κλάδους της έκθεσης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όπως κάθε χρονιά, είναι το «Σαλόνι Αλόγου», στο περίπτερο 17, όπου περισσότερα από 50 άλογα συμμετέχουν σε παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και άλλες εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, στο περίπτερο 5 και στη θεματική ενότητα «Pet Festival» οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα εκπαίδευσης, διατροφής και υγείας σχετικά με τα ζώα συντροφιάς. Μάλιστα, στο πλαίσιο του «Pet Festival» ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει για πρώτη φορά αγώνες agility, ένα διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου-χειριστή εντυπωσιάζουν.

Οι εκθέτες της 11ης Zootechnia ανέρχονται σε 988, έναντι 939 το 2017, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνει, στεγασμένος και υπαίθριος, είναι επιφάνειας 16.663 τ.μ. έναντι 14.350 τ.μ. το 2017. Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες της προέρχονται από 14 χώρες, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 χώρες, έναντι 37 το 2017. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των ξένων προσκεκλημένων επισκεπτών, που ανέρχονται σε 380.  

Σήμερα η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 19:00, αύριο Σάββατο από τις 10:00 έως τις 20:00, ενώ την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, από τις 10:00 έως τις 19:00.