Skip to main content

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τον Δεκέμβριο στο OK!Thess

Το OK!Thess υποδέχεται τον Δεκέμβριο με σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων προς το κοινό που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων meetups, masterclasses και διαγωνισμούς

Πλούσια δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΟΚ!Thess για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί στους χώρους του OK!Thess μια σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων προς το κοινό οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων meetups, ανοιχτά masterclasses, διαγωνισμούς καινοτομίας και workshops. Στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας αλλά και η επαφή με θεματικές που αφορούν το blockchain, τη ρομποτική, το machine learning, τη δημιουργικότητα μέσα από τη διαφήμιση και το creative problem solving.

Στις 29 – 1 Δεκεμβρίου η DRAXIS, διοργανώνει για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα τον διαγωνισμό Copernicus Thessaloniki Hackathon, μέσω του προγράμματος Copernicus Hackathons. Ο διαγωνισμός καινοτομίας, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν υπηρεσίες ή εφαρμογές δουλεύοντας σε ομάδες με σκοπό να αντιμετωπιστεί κάποια κοινωνική ή/ και περιβαλλοντική πρόκληση.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 16:00 το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας θα παρουσιάσει σε ανοιχτή εκδήλωση το “MITEF Greece Startup Competition 2020”. Ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση αλλά και τη διεθνή διασύνδεση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Οι game changing Startups γεννιούνται από ανατρεπτική δημιουργική σκέψη και συνεχίζουν με την εφαρμογή της στην επίλυση προβλημάτων, σε όλα τα στάδια της εξέλιξής τους. Στο Open Masterclass «Δημιουργικότητα και Διαφήμιση» από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19.00 οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πτυχές της επιχειρηματικότητας που σχετίζονται με την Επίλυση Προβλημάτων (Problem Solving), τη Δημιουργικότητα (Creativity) και τη Διαφήμιση (Advertising).

Για πρώτη φορά εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διαγωνισμών ρομποτικής της Ελλάδας θα συναντηθούν και θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 18:30 τους στόχους των διαγωνισμών και τις διαδικασίες συμμετοχής. Πρόκειται για το πρώτο meetup τεχνολογιών Ρομποτικής & STEM που διοργανώνει η Υδρόγειος στο ΟΚ!Thess και έχει θέμα «Οι διαγωνισμοί της Ρομποτικής στην Ελλάδα».

Αν ενδιαφέρεσαι να αναπτύξεις την πρώιμη επιχειρηματική σου ιδέα και παράλληλα να συναγωνιστείς με νέους επιχειρηματίες από 4 διαφορετικές χώρες στο πλαίσιο του #RGYEP του Reload Greece τότε μην χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που γίνεται στο ΟΚ!Thess την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 17:00. O επιταχυντής με έδρα το Λονδίνο θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο υπό την καθοδήγηση διεθνών διαπιστευμένων μεντόρων του δικτύου από εταιρίες όπως BP, Deloitte, BT, HSBC.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ο διάλογος για το blockchain και την αποκέντρωση. Στο meet up «Discussing Decentralization: How much is enough» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα τεθεί το πλαίσιο για το αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμών και παράλληλα θα παρουσιαστούν παραδείγματα σχετικά με την τεχνολογία blockchain.  

Το Global AI Bootcamp πρόκειται για ένα event που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα σε 132 πόλεις σε όλο τον κόσμο και αφορά την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της πλατφόρμας Microsoft AI. Κατά τη διάρκεια του ΑΙ Bootcamp που θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 10:00 οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να συμπεριλάβουν την τεχνολογία ΑΙ στις εφαρμογές τους.

Το A/B Testing είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τακτικές ελέγχου, καθώς μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ποικίλους προβληματισμούς σχετικά με το website σας. Στο meet up «Testing A/B Testing tools & examples» τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα γίνει παρουσίαση και σύγκριση των εργαλείων A/B Testing και θα παρουσιαστεί το Applitools, ένα ενδιαφέρον εργαλείο το οποίο υποστηρίζει τις δοκιμές A / B και Visual AI Testing.

Το Open Masterclass «Πωλήσεις: Από το άνοιγμα έως το κλείσιμο» την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 από τον Εμπορικό Διευθυντή Kleemann Group, Γιώργο Μοσχοβάκη, απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τις startups που θέλουν να δουν το προϊόν τους να ανεβαίνει εμπορικά και ουσιαστικά πρόκειται για έναν οδηγό για καλές πρακτικές πωλήσεων.

Ένα meet up για όσους ενδιαφέρονται για το τεράστιο πεδίο του Machine Learning θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο ΟΚ!Thess. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές του Machine Learning όπως το Computer Vision, NLP, Big Data Analytics και πώς μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες που προκύπτουν.