Skip to main content

Ποδηλατάδα Ζέρβα στο κέντρο της πόλης: «Το ζήτημα είναι να εμβολιαστούμε όλοι»

«Προσωπικά δήλωσα τη διάθεσή μου να εμβολιαστώ από τους πρώτους υπό την έννοια ότι ο δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης, πρέπει να δίνει το παράδειγμα»

Ποδηλατάδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αφού διέτρεξε το παραλιακό μέτωπο και τον νέο ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Νίκης, ο κ. Ζέρβας βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη της ΕΛΑΣ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όμως, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές και με δημοσιογράφους της πόλης, που βρίσκονται σταθερά και με υπευθυνότητα στη μάχη της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Απαντώντας σε ερωτήσεις τους σχετικά με τον εμβολιασμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Ο Άγγελος των Χριστουγέννων μάς έφερε το εμβόλιο. Προσωπικά δήλωσα τη διάθεσή μου να εμβολιαστώ από τους πρώτους υπό την έννοια ότι ο δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης, πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Από εκεί κι έπειτα ό,τι αποφασιστεί. Και τελευταίος να το κάνω δεν με ενοχλεί καθόλου. Το θέμα είναι να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι».

Με την επισήμανση ότι «το κακό δεν είναι πίσω μας, αλλά είναι δίπλα μας και μπροστά μας», ο κ. Ζέρβας συνέστησε προσοχή και υπομονή για λίγο ακόμα. Αναφερόμενος, εξάλλου, στον στολισμό της πόλης, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης επέλεξε να φωτίσει τις γειτονιές, ώστε και ο κόσμος να νιώσει ότι έρχονται καλύτερες μέρες.