Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε προϊσταμένη νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό Σταυρό»

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) μιλά για «πρωτοφανές περιστατικό». Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αιματηρό περιστατικό στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σε βάρος προϊσταμένης νοσηλεύτριας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως περιγράφει, «χειρουργημένος ασθενής στην Αγγειοχειρουργική κλινική την Παρασκευή 11/1 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Τη Δευτέρα 14/1, στις 7πμ, ο εν λόγω ασθενής που είχε επιστρέψει στην κλινική έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του Τμήματος. Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια, επιτέθηκε στη προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι - το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά. Μαχαίρωσε την προϊσταμένη στον μηρό, προκαλώντας της βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί, που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής, τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Εάν δεν ήταν οι δύο αστυνομικοί θα σκότωνε την νοσηλεύτρια;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρει ότι η νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στον «Ερυθρό Σταυρό» και είναι τώρα καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «προξενεί εντύπωση η στάση του διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στον θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα. Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Με τη σειρά της, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) μιλά για «πρωτοφανές περιστατικό» και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της «για την "αφωνία" της διοίκησης του νοσοκομείου και την εξοργιστική αδράνεια με την οποία "κουκουλώθηκε" το τραγικό αυτό συμβάν».

«Γιατί άραγε ο διοικητής του ΕΕΣ, δεν δημοσιοποίησε - ως όφειλε - το γεγονός, αλλά προτίμησε να τηρήσει μια άνευρη και ανεξήγητη στάση;» διερωτάται η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι «οι νοσηλευτές της χώρας περιμένουν εξηγήσεις, εκτός κι αν πρέπει, για να ληφθούν μέτρα ασφάλειας του προσωπικού, πρώτα να έχουμε νεκρούς».