Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ για ΑΧΕΠΑ: Χωρίς προστασία στο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σημαντικές παραλείψεις και ελλείψεις διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά τη χθεσινή αντιμετώπιση του ύποπτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικότατες ελλείψεις στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όσον αφορά την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Μπορεί χθες να σήμανε κόκκινος συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ μετά τη μεταφορά άνδρα που θεωρήθηκε ως πιθανός ασθενής από τον ιό, ωστόσο σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, το περιστατικό υπήρξε απόδειξη των μεγάλων ελλείψεων που παρουσιάζει το νοσοκομείο γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου πιθανού κρούσματος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ βρίσκονται στη Παθολογική κλινική 56 κλινών που σε κάθε εφημερία εισάγει περί τους 75 ασθενείς με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο του ΤΕΠ, εξετάστηκε και μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους της Παθολογικής κλινικής.  

«Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν φορούσαν τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμα επισημαίνεται ότι οι ειδικοί θάλαμοι της παθολογικής κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, ως όφειλαν με βάση τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.

«Η Παθολογική κλινική έχει τρεις νοσηλευτές στη βάρδια. Το προσωπικό ελάχιστο και για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος. Ευτυχώς το δείγμα ήταν αρνητικό όπως και όσα μέχρι σήμερα ελέχθησαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στυα δημόσια νοσοκομεία.