Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Με σακούλες στα πόδια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως εργαζόμενοι μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορωνοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια ενώ υπάρχει και έλλειψη μασκών.

Μεγάλη έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και τη λειτουργία ΜΑΦ στο νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής από ανεκπαίδευτο προσωπικό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι στο κόκκινο.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «νοσηλεύουν 55 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ στις 6 κλίνες που διαθέτει και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ στις 5 κλίνες που διαθέτει, χωρίς ασφάλεια» ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπαίδευτο προσωπικό.

«Πήραν προσωπικό από τμήματα χωρίς εκπαίδευση και τους ανέθεσαν να λειτουργήσουν ΜΑΦ και μεταφέρθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους», τονίζει και συμπληρώνει πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

«Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορωνοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια. Δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά, μάσκες υψηλής προστασίας ffp3. Το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά δεν έχει αντιδραστήρια. Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα. Τα υπόλοιπα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και αργούν έως δύο ημέρες», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διαλογή των ύποπτων κρουσμάτων γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με rapid test, γεγονός που χαρακτηρίζει επικίνδυνο.

«Από 13 Νοεμβρίου έως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορωνοϊού. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο σποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονίας, Μιχάλης Γιαννάκος.