Skip to main content

Κορωνοϊός: Βράζει η Αττική - Μετακινούνται γιατροί από τη Βόρεια Ελλάδα

Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική για την αντιμετώπιση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής από τον συνεχή υψηλό αριθμό των κρουσμάτων και κατ'επέκταση την αύξηση και των διασωληνωμένων, γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στους αρμόδιους φορείς.

Ενδεικτική της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και ιδίως τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου είναι η μετακίνηση ιατρών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική, όπως γνωστοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. Η μετακίνηση του προσωπικού ισχύει για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από σήμερα 18 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως ασκεί κριτική στον τρόπο που το υπουργείο Υγείας διαχειρίζεται τη νέα έξαρση της πανδημίας, καταγγέλλοντας πως «το plan b του υπουργείου είναι οι μετακινήσεις προσωπικού από τη Βόρεια Ελλάδα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να ανοίξουν οκτώ προσωρινές κλίνες ΜΕΘ στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του Σισμανογλείου μετακινούνται έξι γιατροί από τη Β. Ελλάδα στην Αττική και συγκεκριμένα, ένας από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ένας από το Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, δύο από την Αλεξανδρούπολη, ένας από την Ξάνθη και ένας από την Κοζάνη.

«Πώς το σκέφτηκαν να μετακινήσουν γιατρούς από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη;» αναρωτιέται η Ομοσπονδία, θέτοντας το ερώτημα «τι θα γίνει εάν φουντώσει πάλι ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα».

Και προσθέτει: «Συνεχίζουν να μην επιστρατεύουν το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα και μετακινούν προσωπικό 800 χιλιόμετρα μακριά από τα νοσοκομεία. Τα τελεσίγραφα βλάπτουν. Αυτό δεν το λες προετοιμασία».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως πάνω από 50 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται αυτή την ώρα εκτός ΜΕΘ στην Αττική.