Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έδωσαν την απάντηση για τη διπλή μάσκα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπερασπιζόμενος τη χρήση της διπλής μάσκας αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας τον Νοέμβριο που έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπέρ της χρήσης της διπλής μάσκας τάσσεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έδωσαν την απάντηση για την εν λόγω συζήτηση που έχει ανακύψει μεταξύ των αρμόδιων υγειονομικών φορέων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι υγειονομικοί λόγω έλλειψης σε μάσκες υψηλής προστασίας, έλαβαν οδηγίες να φορούν απλή χειρουργική μάσκα. Στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χτύπησαν κόκκινο, οι περισσότεροι υγειονομικοί φορούσαν διπλή απλή χειρουργική μάσκα, για μεγαλύτερη προφύλαξη.

«Μάλιστα πολλοί τις είχαν συραμμένες στην άκρη των τεσσάρων γωνιών. Η αίσθηση όλων είναι ότι προστατεύτηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συνεχίζουν να φοράνε όταν διατίθεται επαρκής ποσότητα» προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας πως οι υγειονομικοί τονίζουν πως «ήρθαν σε επαφή πολλές φορές με τον ιό και δεν κόλλησαν».

«Αυτά διαπίστωσα στις επισκέψεις μου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας και φυσικά το εφαρμόζω προσωπικά» συμπληρώνει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει: «Στην πράξη λοιπόν δίνεται η απάντηση για τη χρήση διπλής μάσκας. Χρειάζεται όμως να υπάρχει διαθέσιμη επαρκής ποσότητα μασκών».