Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο Θεαγένειο

Πέντε άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Εφαρμόστηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν πέντε άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μια γιατρός ειδικευόμενη που επέστρεψε από άδεια και την προηγούμενη Δευτέρα (19/10) βγήκε θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο παραμένει σε καραντίνα και δεν πήγε να δουλέψει στο νοσοκομείο. Ένα ακόμη άτομο του νοσηλευτικού προσωπικού εμφάνισε συμπτώματα, έκανε τεστ και βγήκε θετικό την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ άλλα τρία άτομα εμφάνισαν συμπτώματα και νόσησαν από το ίδιο τμήμα και όλοι τους τέθηκαν κατευθείαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από την περασμένη Παρασκευή ορισμένες επεμβάσεις της συγκεκριμένης κλινικής μετατοπίστηκαν, ωστόσο η λειτουργία της θα είναι κανονική από αύριο με τρία χειρουργεία προγραμματισμένα. Όλοι οι χώροι του νοσοκομείου στους οποίους βρέθηκαν τα κρούσματα έχουν απολυμαθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που είναι αντικαρκινικό νοσοκομείο, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα. Άμεσα και αφού εντοπίστηκαν τα κρούσματα έγιναν τρία τεστ κορωνοϊού σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς και όλα βγήκαν αρνητικά», δήλωσε στη Voria.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή, τονίζοντας ότι άμεσα το νοσοκομείο επέστρεψε στην κανονική λειτουργία του.

«Το νοσοκομείο λειτούργησε κατευθείαν και εφαρμόστηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξε διασπορά», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι λόγω και της ευαίσθητης θέσης του νοσοκομείου, το οποίο είναι αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχουν παρθεί και τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού.

«Το προσωπικό στο Θεαγένειο είναι στο 'κόκκινο'. Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια ενίσχυση στο νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς όπως είπε υπήρξε μόνο μια πρόσληψη τραυματιοφορέα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ θα έπρεπε να υπάρξουν πολύ περισσότερες.

Ακόμη, ανέφερε ότι μόνο οι ασθενείς που είναι να μπουν σε χειρουργείο πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, οι υπόλοιποι ασθενείς για χημειοθεραπείες ή ημερήσια νοσηλεία δεν κάνουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε για το περιστατικό ότι το προσωπικό όπως και σε όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικά τεστ καθότι οι ασυμπτωματικοί μπορεί άθελά τους να μεταφέρουν τον ιό.