Skip to main content

Πολάκης: Διαστρεβλώθηκαν όσα έγραψα για Κυμπουρόπουλο

Ο κ. Πολάκης με δήλωση του επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως διαστρεβλώνει τα όσα έγραψε στο facebook.

Να μην ανακαλέσει τη δήλωση του σχετικά με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά και τη στήριξη που είχε από τον πρωθυπουργό γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Πολάκης με δήλωση του επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως διαστρεβλώνει τα όσα έγραψε στο facebook και κατηγορεί τη ΝΔ ότι θέλει να καταργήσει τις ανακουφιστικές διατάξεις για τα άτομα με αναπηρία. Μάλιστα υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον στοχοποιεί.

«Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση. Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωση των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία; Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον κ.Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη κι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Έγω διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς ο κ.Κυμπουροπουλος κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρση των διακρίσεων που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών αν τα θεωρούν χαρές που θέλω να τα καταργήσουν ή όχι».