Skip to main content

Πολάκης: Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα επαναπροσλάβουμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα του πρώην αν. υπουργού με την κυβένρηση. Τι είπε αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Την πρώτη μέρα που θα επανέλθουμε στην κυβέρνηση θα επαναφέρουμε τους υγειονομικούς σε αναστολή δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Επειδή απάντησε ο κύριος Πλεύρης στην ανακοίνωση του τομέα υγείας για το θέμα που καλούσε να μην προχωρήσει σε απόλυση των υγειονομικών προς αναστολή και λέει ότι καλύπτουμε τους αντιπροσώπους και τους δίνουμε πολιτική αγκαλιά, του το λέμε ευθέως: Θανάση Πλεύρη βρες μία τρύπα να κρυφτείς (…) Μην τολμήσεις Πλεύρη να απολύσεις κανέναν, θα τους επαναπροσλάβουμε με την πρώτη μέρα που θα επανέλθουμε».

Υπενθυμίζεται πως το καθεστώς αναστολής εργασίας λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι η εισήγησή του θα είναι η οριστική απομάκρυνση των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, από το ΕΣΥ.

Η κόντρα Πλεύρη - Ξανθού

Είχε προηγηθεί κόντρα μεταξύ του βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Υγείας.

«Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής πολιτική τιμωρητισμού και "σιδηράς πυγμής", θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο "πληγωμένο", από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη "χαριστική βολή» επισημαίνει ο Ανδρέας Ξανθός.

Όπως σημειώνει, στον ΣΥΡΙΖΑ «θεωρούμε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το "δικαίωμα" στο μη εμβολιασμό, αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση. Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου».

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επιστήμη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης» αναφέρει ο κ. Πλεύρης.

Μάλιστα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστες: «Με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολο τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστες. Με την ανακοίνωσή του, ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Στηρίζει στην τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά» καταλήγει ο υπουργός Υγείας.