Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
x

ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΕ ΣΚΕΡΤΣΟ: ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - 8.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε ότι θα πρότεινε τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και ότι δεν θα άνοιγε το Astrazeneca για όλες τις ηλικίες

Αιχμηρή είναι η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, που χαρακτήρησε τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας αρνητή του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως αν ήταν υπουργός θα πρότεινε «τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων, με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση-3 της μελέτης τους».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο σημείωσε πως «όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις εσύ, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Κύριε Σκέρτσο και λοιποί διάφοροι

Ναι, αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων, με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση-3 της μελέτης τους! Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου. Μια ματιά στα στοιχεία εισαγωγών, διασωληνώσεων & θανάτων με βάση την ηλικία, που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημίας, πείθει για το δίκιο που έχω για τα παραπάνω (βλ. σχετικό συνημμένο πίνακα, μέχρι 16-6-2021).

Ναι, αν ήμουν υπουργός δεν επρόκειτο να ανοίξω την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες με το Astra-Ζeneca, όταν γινόταν φανερές οι λίγες αλλά υπαρκτές επιπλοκές που οδηγούσαν άλλες χώρες σε απόσυρσή του από κάποιες ηλικίες. Αντίθετα δηλαδή μ’ αυτό που κάνατε εσείς για να «ξεστοκάρετε»!

Ναι, θα έφερνα τα μονοκλωνικά αντισώματα από την πρώτη στιγμή που πήραν έκτακτη έγκριση, για να μειώσω τις εισαγωγές και τους μισούς περίπου θανάτους, από αυτούς που δυστυχώς θρηνήσαμε ήδη.

Ναι, θα έφτιαχνα και θα στελέχωνα ΜΕΘ που θα μπορούσαν να καλύψουν την πίεση του συστήματος Υγείας και δεν θα άφηνα να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ οι 8.000 περίπου (από τους συνολικά 12.500 μέχρι σήμερα θανόντες), όπως κάνατε εσείς. Προφανώς θα είχα βάλει στο «παιχνίδι» και τις ιδιωτικές ΜΕΘ, όσες τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς επιστημονικά, γιατί δεν μπορούν όλες! Φυσικά και δεν θα έδινα διπλάσια αμοιβή στις ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύουν τα άλλα, μη-covid περιστατικά!

Ναι, αυτά θα έκανα… και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω! Έχουμε δρόμο ακόμα με την πανδημία... και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Φέρτε τώρα τα φάρμακα! Θα υπάρξει κι άλλο κύμα (έστω και μικρότερο) το φθινόπωρο λόγω των διαρκών μεταλλάξεων.

Όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις εσύ, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές. Και να ξέρεις κι εσύ και όλοι οι άλλοι... ότι “καθαρή επιστήμη” δεν υπάρχει! Έχει κοινωνικούς προσδιοριστές. Από το τι ερευνάς και γιατί, μέχρι το πως και ποιοι γεύονται τα αποτελέσματα της! Και ο νοών νοείτω...»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ