Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΟΛΑΚΗΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά των αντιεμβολιαστών καταπατούν την ελευθερία υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε την αντίθεσή του με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο κ. Πολάκης σχολίασε το διάγγελμα του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντάς το «μήνυμα διχασμού».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα μέτρα ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος καταπατούν την ελευθερία των πολιτών. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν σχετικές τοποθετήσεις και από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κύριε Μητσοτάκη, η ελευθερία μετά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 17ου και 18ου αιώνα και τις αστικές του 20ού, είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης και έτσι καταγράφεται στα Συντάγματα. Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει -την εφαρμογή και εύρος του- ο πρωθυπουργός ως ελέω θεού μονάρχης του Μεσαίωνα. Το χθεσινό διάγγελμα-μήνυμα διχασμού προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια. Και είναι η απέλπιδα προσπάθεια να καλύψετε την καταστροφική πορεία της πανδημίας με τους 13.500 θανάτους, με τους 8.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και οι 6.000 θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν φέρνατε τα φάρμακα που σας είπαμε. Αυτά για το ένα – μηδέν», ήταν τα λόγια του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ