Skip to main content

Πολυκοσμία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρά το lockdown και τις εκκλήσεις (φωτο)

Κεντρικά σημεία όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και η πλατεία Αριστοτέλους γέμισαν από κόσμο, παρά τις απαγορεύσεις και τις εκκλήσεις των ειδικών

Η εφετινή εορταστική περίοδος είναι πολύ διαφορετική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και από ό,τι φαίνεται αυτό δεν αποτυπώθηκε ακριβώς στην κίνηση του κόσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρωί σήμερα έως και αργά το απόγευμα

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τα τελευταία τους ψώνια ή απλά για μια βόλτα, με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο να μη θυμίζει σε τίποτα κέντρο πόλης που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown. Μιας πόλης, μάλιστα, που παρά το πολυήμερο lockdown εξακολουθεί να έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Παρά τις απαγορεύσεις, καθώς και τις διαρκείς εκκλήσεις της κυβέρνησης και των επιδημιολόγων εν όψει των εορτών, σημεία όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και η πλατεία Αριστοτέλους γέμισαν από κόσμο, όπως φαίνεται από τις εικόνες που ακολουθούν. Κι όλα αυτά λίγες μόλις ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει, πλέον, από τις 22:00.

Ανάλογες ήταν οι εικόνες στη Θεσσαλονίκη και το πρωί, αφού αρκετός κόσμος κατέβηκε στην κεντρική αγορά ώστε να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το φετινό -διαφορετικό- γιορτινό τραπέζι, αλλά και τα δώρα στους αγαπημένους του.