Skip to main content

Πολυτεχνείο: Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ, μολότοφ στα Εξάρχεια (vids)

Σοβαρά επεισόδια στη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Μολότοφ και στη Στουρνάρη - Δείτε βίντεο

Bόμβες μολότοφ πέταξαν πριν από λίγο έξω από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κουκουλοφόροι, μετά την πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγιναν και τουλάχιστον πέντε προσαγωγές. Η ομάδα των κουκουλοφόρων κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο, όπου ήδη υπάρχουν περίπου 100 αντιεξουσιαστές.

Ένταση σημειώθηκε και στα Εξάρχεια, όταν 100 κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Στουρνάρη με τη Μπόταση. Οι άνδρες των ΥΜΕΤ δεν απάντησαν. Οι αντιεξουσιαστές παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο μεταξύ, το κύριο σώμα της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, έχει φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Στην πορεία μετέχουν περίπου 3.000 με 4.000 άνθρωποι, ενώ στο τέλος της πορείας υπάρχουν και περίπου 200 αναρχικοί.

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επεκτάθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους. Τροποποιήσεις υπάρχουν και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.