Skip to main content

Πολυτεχνείο: Στον εισαγγελέα σήμερα οι έξι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Έξι άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες στην κινητοποίηση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθούν σήμερα όσοι συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την αστυνομική απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε - ΕΛΑΣ για πορεία στη Θεσσαλονίκη: 120 άτομα, 94 πρόστιμα, 6 συλλήψεις

Πρόκειται για έξι άτομα τα οποία παραμένουν υπό κράτηση και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, όπως αναφέρουν συνήγοροί τους, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιπλέον τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκαν άλλα 88 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ εις βάρος ισάριθμων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με τον συνολικό αριθμό των προστίμων να φθάνει τα 94.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας - Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ».

Εκτός από τις έξι συλλήψεις προσήχθησαν ακόμη 28 άτομα, ενώ «μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά» και «δεν έγινε χρήση δακρυγόνων». Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.ά.