Skip to main content

Πολίτες απέκλεισαν τη Μοναστηρίου για τη δυσοσμία στο Κορδελιό (vids)

Φορώντας μάσκες, ζήτησαν να ενημερωθούν άμεσα για τα αποτέλεσματα των μετρήσεων που διενεργεί το ΑΠΘ για την πηγή των ρύπων στην περιοχή

του Νίκου Αβουκάτου

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου προχώρησαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονται για την ατμοσφαρική ρύπανση και τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από κάλεσμα της κίνησης δημοτών του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, «Η αναπνοή είναι δικαίωμα», οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο πρώην δημαρχείο Κορδελιού. Κρατώντας μαύρες σημαίες και φορώντας λευκές μάσκες βιομηχανικής χρήσης, άτομα όλων των ηλικιών πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Παπανδρέου, για να καταλήξουν στην οδό Μοναστηρίου.

Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα «καθαρή αναπνοή, όχι άλλη αναβολή» και «καθαρό αέρα για παιδιά μας», ζητώντας να ενημερωθούν άμεσα για τα αποτέλεσματα  των μετρήσεων που διενεργεί το εργαστήριο του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ για την πηγή των ρύπων στην περιοχή.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.