Skip to main content

Πολίτες διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη για την κλιματική αλλαγή (video)

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η νεοσυσταθείσα σε πανελλαδικό επίπεδο «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή».

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη πραγματοποίησαν πολίτες το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η νεοσυσταθείσα σε πανελλαδικό επίπεδο «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή» και το «παρών» έδωσαν τοπικές πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και αριστερές οργανώσεις και σωματεία.

«Αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα» αναγραφόταν στο κεντρικό πανό της κινητοποίησης. «Διαδηλώνουμε σήμερα για να συντονιστούμε και με τον υπόλοιπο κόσμο στον πλανήτη που διεκδικεί από τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα για να αποφύγουμε την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της θερμοκρασίας της γης» δήλωσε στη Voria.gr ο Σάββας Κονέ, μέλος της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κινητοποιήσεις διοργανώνονται αυτή την ώρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, τον Βόλο, την Πάτρα και τα Γιάννενα.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μεταξύ άλλων ενημέρωναν τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή με φυλλάδια και βιβλία.

Η επόμενη κινητοποίηση της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί την άλλη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.