Skip to main content

Διαψεύδει η Μενδώνη τα περί μαρμάρινης πλάκας με το όνομά της στην Ακρόπολη

Η υπόθεση ήρθε στο φως έναν χρόνο μετά τη συμφωνία και συγκριμένα τις 19/2, όταν το υπουργείο απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση τοποθέτησης μαρμάρινης πλάκας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου κατά τη συμφωνία που προβλέπει η σύμβαση θα αναφέρεται και το όνομα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

«Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: ‘Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη’ (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

Η υπόθεση ήρθε στο φως περί τον έναν χρόνο μετά τη συμφωνία και συγκριμένα τις 19 Φεβρουαρίου, όταν το υπουργείο απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Αυγή.

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με την απόφαση να τοποθετηθεί επιγραφή με το όνομα χορηγού και της υπουργού Πολιτισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «ύβρη», σχολιάζοντας τη σχετική πληροφορία και μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ό,τι και να κάνει η κ. Μενδώνη, θα είναι πάντα η υπουργός που κάλυψε τον Λιγνάδη και κατέστρεψε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του μέσα στην πανδημία».

Διαψεύδει το υπουργείο Πολιτισμού

Για στοχοποίηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη από τον ΣΥΡΙΖΑ που «έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής», κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «Είναι δολοφονία χαρακτήρος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις.  Τώρα ΟΧΙ», επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα τονίζεται καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως, ενώ δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα  αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.