Skip to main content

Πολωνία-κορωνοϊός: Εξετάζονται νέα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα για δεύτερη συναπτή ημέρα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας θα εξετάσει την πιθανότητα να επιβάλει νέους περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα νέα κρούσματα της Covid-19, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα για δεύτερη συναπτή ημέρα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων μετά την εμφάνιση της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που ανακοίνωσε 657 μολύνσεις. Το υπουργείο ανακοίνωσε επτά νέους θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.716. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 45.688. Από τα νέα κρούσματα, τα 227 εντοπίζονται στη Σιλεσία, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ μεταλλωρύχων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και στην Πολωνία τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός τους αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Το συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσεων συνεδρίασε σήμερα, όμως δεν ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

«Οι περιορισμοί θα αφορούν ορισμένες επαρχίες, εκείνες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την αύξηση των μολύνσεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μούλερ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Είναι απίθανο να επιβληθούν μέτρα σε όλη τη χώρα, όμως εξετάζεται η πιθανότητα να μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες όπου επίσης καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.