Skip to main content

Πομπέο για Μεσόγειο: Η Ρωσία παίζει πολιτικά παιχνίδια

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε στις κατηγορίες της Μόσχας, ενώ της καταλόγισε ότι υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Στις κατηγορίες που εκτόξευσε η Μόσχα κατά της Ουάσιγκτον, με φόντο την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καταλογίζοντας στη Ρωσία ότι υπονομεύει τη σταθερότητα στη Συρία, τη Λιβύη και άλλες χώρες, καθυστερώντας στην πρόοδο στη Μεσόγειο.

«Όλες αυτές οι ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα ότι αν κάποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια και προσπαθεί να σταματήσει την πρόοδο σε περιφερειακές συγκρούσεις, είναι η Ρωσία, η οποία ενεργεί μόνο για να προωθήσει τα συμφέροντά της εις βάρος ολόκληρης της περιοχής» σημείωσε ο κ. Πομπέο σε δήλωσή του.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας «είναι παράνομες» και «αποτελούν άλλη μια ένδειξη αλαζονικής στάσης απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο».

Σημειώνεται ότι και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στις κυρώσεις των ΗΠΑ ενώ απείλησε με αντίποινα εναντίον της Ουάσιγκτον.