Skip to main content

Πομπέο από Θεσσαλονίκη: Σε ιστορικό υψηλό οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Η ισχύς των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

«Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα» αναφέρε σε μήνυμά του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με την  ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Διαβάστε - Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συνάντηση Πομπέο-Δένδια στη Θεσσαλονίκη (vid)

«Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς των διμερών μας σχέσεων βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ακόμα προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.