Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποντίκια εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ποντίκια εμφανίστηκαν σε ευαίσθητους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, σε χώρο χειρουργείων και στα μαγειρεία

Μια σοβαρή καταγγελία από εργαζόμενο στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης έγινε στην Voria.gr. Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν σε ευαίσθητους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου ποντίκια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποντίκια έκαναν την εμφάνισή τους σε χώρο χειρουργείων, αλλά και στα μαγειρεία.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Κούτρα ο οποίος δήλωσε πως δεν περιήλθε σε γνώση του τέτοιο περιστατικό. "Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό. Ούτως ή άλλως αυτές τις μέρες κάνουμε εργασίες ανακαίνισης στα χειρουργεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αν παρουσιάστηκε κάτι τέτοιο, εμένα δεν με ενημέρωσαν, δήλωσε ο κ. Κούτρας".

Σύμφωνα με τον ίδιο "οι μεγάλες αίθουσες των χειρουργείων είναι κλειστές από τον περασμένο Οκτώβριο. Δεν γίνονται χειρουργεία. Το ίδιο γίνεται και με τις ΜΕΘ. Η μεγάλη ΜΕΘ είναι άδεια εδώ και πολλές μέρες, ενώ και η μικρή έχει αδειάσει πριν από δύο, τρεις μέρες και γίνονται και κει εργασίες. Αν έγινε κάτι τέτοιο δεν γνωρίζω. Πάντως είναι κλειστά και τα χειρουργεία και οι ΜΕΘ".

Πάντως, την καταγγελία του εργαζόμενου περί εμφάνισης ποντικιών σε εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, επιβεβαίωσε και δεύτερος εργαζόμενος, τα στοιχεία του οποίου είναι σε γνώση της Voria.gr. Σύμφωνα μ' αυτόν, ποντίκια εμφανίστηκαν προχθές Σάββατο. Κάποια εντοπίστηκαν σε χώρους οι οποίοι λειτουργούσαν ως χειρουργεία, αλλά κατά την περίοδο της πανδημίας μετατράπηκαν σε κλινικές covid. "Αυτή τη στιγμή είναι χώροι κενοί, ανενεργοί", σημειώνει ο εν λόγω εργαζόμενος.

Ο κ. Κούτρας τονίζει ότι στο νοσοκομείο γίνονται προγραμματισμένες απολυμάνσεις και μυοκτονίες. Σημειώνει, δε, ότι σήμερα Δευτέρα θα τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης στα χειρουργεί και στις ΜΕΘ και αύριο Τρίτη οι ευαίσθητοι αυτοί χώροι θα συνδεθούν και με τη νέα γεννήτρια την οποία προμηθεύτηκε το νοσοκομείο. Η τοποθέτηση καινούργιας γεννήτριας κρίθηκε αναγκαία μετά το σοβαρό περιστατικό το οποίο έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2020 όταν στο νοσοκομείο σημειώθηκε μπλακ άουτ καθώς είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξ αιτίας βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ εντός του ιδρύματος κι ενώ δεν λειτούργησε ούτε η παλιά γεννήτρια λόγω κακής συντήρησης.