Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την κλιματική αλλαγή από περιβαλλοντικές οργανώσεις και συλλογικότητες στο κέντρο της πόλης

Διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, ένα από τα πιο καυτά ζητήματα του καιρού μας, πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεμελιώδους σημασίας διάσκεψης για το Κλίμα, COP26, που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, λίγο μετά τη 1 μ.μ. ξεκίνησαν πορεία επί της Δημητρίου Γούναρη, στη Ναυαρίνου.

Με το αίτημα «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες οι διαδηλωτές είχαν στήσει μικροφωνική και διαμαρτύρονται για την καταστροφή του πλανήτη και τα ελλιπή μέτρα, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης ενάντια στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα».

Παράλληλα, διαμαρτύρονται και κατά της Fast Fashion που όπως σημειώνουν ευθύνεται για την απελευθέρωση 1,2 δισ. τόνων CO2 τον χρόνο.

Ζητούν άμεση λήψη μέτρων, απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων αλλά και αυστηρά μέτρα σε κάθε επιχείρηση που ρυπαίνει το περιβάλλον.

Οι διαδηλωτές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, καταγγέλλουν τα «ανορθόδοξα μέτρα και τις ανέξοδες δεσμεύσεις» των πολιτικών αρχηγών, που όπως επισημαίνουν δεν επιφέρουν καμία ουσιαστική αλλαγή στο βασικό ζήτημα, την κλιματική κρίση.

Ανάλογες διαδηλώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Δείτε εικόνες: