Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Οι μαθητές ζητούν να υπάρξει άμεσα, από την επόμενη σχολική χρονιά, μόνιμη και αξιοπρεπής στέγη για το σχολείο, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, «Δημήτρης Χορν».

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο στους Αμπελόκηπους, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα και κατέληξαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Σταυρούπολη.

Αίτημα των μαθητών είναι να υπάρξει άμεσα, από την επόμενη σχολική χρονιά, μόνιμη και αξιοπρεπής στέγη για το σχολείο, που από ιδρύσεώς του λειτουργεί στους Αμπελόκηπους.

Υπενθυμίζεται ότι το καλλιτεχνικό σχολείο που στεγάζει γυμνάσιο και λύκειο βρίσκεται «διαμελισμένο» σε δύο κτήρια με την μεταξύ τους απόσταση να ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα, κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση και, όπως λένε δάσκαλοι και μαθητές, δημιουργεί κινδύνους κατά τη μετακίνηση τόσο των παιδιών, όσο και καθηγητών, από το ένα κτήριο στο άλλο.