Skip to main content

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών υπαλλήλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, πέρασαν από τέσσερα νοσοκομεία και κατέληξαν στο ΥΜΑΘ.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων ενόψει των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

Με σύνθημα "να σωθεί η δημόσια υγεία έστω σε νεκρό χρόνο", παραπέμποντας σε μπασκετικούς όρους, οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, πέρασαν από το Θεαγένειο, το ΑΧΕΠΑ, το "Γ. Γεννηματάς", το Άγιος Δημήτριος και κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Δεκαπενταμελής επιτροπή των εργαζομένων εισήλθε στο κτήριο του ΥΜΑΘ προκειμένου να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι θέλησαν να αναρτήσουν πανό στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης», κίνηση η οποία απετράπη από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι διαδηλωτές αρκέστηκαν στην ανάρτηση του πανό στις σκάλες, αφήνοντας μάλιστα και δύο μπάλες μπάσκετ στέλνοντας μήνυμα με χιουμοριστικό τρόπο στον Βασίλη Κικίλια.

"Μιας και ο υπουργός Υγείας ήταν ικανός στο μπάσκετ, λέμε να σωθεί το ΕΣΥ έστω σε νεκρό χρόνο. Για να σωθεί όμως χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές. Το σύστημα δεν σώζεται με τα ψέματα. Αποδείχθηκε ότι έχουν κοντά ποδάρια.με 2.500 προσλήψεις δεν γλέντια τίποτα. Χάσαμε 25.000. 12.000 είναι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του 2020. Εάν δεν ανανεωθούν δεν θα έχουμε νοσοκομεία" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει 8ωρη στάση εργασίας για σήμερα 7πμ. έως 3μμ. για τα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας.