Skip to main content

Πορεία Πακιστανών στη Θήβα - Καταγγέλλουν νέα Μανωλάδα

Πακιστανοί εργάτες πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θήβας καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης στην περιοχή.

Πορεία στους δρόμους της Θήβας πραγματοποίησαν νωρίτερα Πακιστανοί εργάτες, καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης αλά Μανωλάδα, με αφορμή τροχαίο αγροτικό, εργατικό ατύχημα την περασμένη Παρασκευή.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», Πακιστανοί εργάτες, πλαισιωμένοι από συνδικαλιστές του ΚΕΕΡΦΑ (της Κίνησης Ενάντια στη Ρατσιστική και Φασιστική Απειλή) και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έκαναν συγκέντρωση απαιτώντας δικαιώματα, σεβασμό και νόμιμη εργασία.

«Θέλουμε κανόνες, νόμους, σεβασμό, πλήρη δικαιώματα γιατί είμαστε άνθρωποι, εργάτες και θέλουμε ο εργάτης να έχει σεβασμό», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του lamiastar.gr ένας από τους Πακιστανούς εργάτες που συμμετείχαν στην πορεία και στο συλλαλητήριο.

«Νέα Μανωλάδα δεν θα ανεχτούμε και όσοι νομίζουν ότι θα εκμεταλλεύονται με τέτοιο βάρβαρο τρόπο να το ξεχάσουν. Αυτά ούτε στη Μανωλάδα πέρασαν, δεν θα περάσουν ούτε και εδώ. Είναι δυνατό να συνεχίσουν αυτές οι συνθήκες εργασίες στη Θήβα; Με 5 ακόμη και με 2 ευρώ μεροκάματο για 12 ώρες δουλειάς και να τους στοιβάζουν μέσα σε καρότσες και να τους πετάνε σαν τα σκυλιά;» αναρωτήθηκε εκπρόσωπος του ΚΕΕΡΦΑ που συμμετείχε, επίσης, στην πορεία. Μάλιστα, χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη» το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή με τους στοιβαγμένους εργάτες σε καρότσα αγροτικού μηχανήματος. «Δεν είναι δυνατό να στοιβάζονται σαν τα ζώα εργάτες σε καρότσα, να οδηγούν με τρελές ταχύτητες και να τραυματίζονται μαζικά», προσέθεσε.

Οπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, στο εργατικό, αγροτικό τροχαίο της Παρασκευής από την ανατροπή της καρότσας οι εργάτες βρέθηκαν σε κανάλι με αποτέλεσμα 20 από αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αρκετοί με σπασμένα πόδια.

Το ΚΕΕΡΦΑ, τέλος, απαιτεί την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση όλων των εργατών γης για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.