Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΨΑΝ ΠΥΡΣΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VID)

Φοιτητές και εργατικά σωματεία κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη αστυνομική παρουσία εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Πέμπτης.

Φοιτητές και εργατικά σωματεία κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη αστυνομική παρουσία εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ζήτησαν από τις δυνάμεις να αποχωρήσουν άμεσα από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές ατόμων (φωτο+vid)

Τα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τόνισαν πως «οι φοιτητές απορρίπτουν τον νέο νόμο». «Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας», σημείωσαν, ενώ φώναξαν «έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια».

Οι φοιτητές ανέφεραν ότι διεκδικούν «αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες τους», ενώ τόνισαν ότι δεν θα δεχθούν «καμία παρέμβαση της κυβέρνησης και του κράτους στη λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων». Στην πορεία συμμετείχαν και ακαδημαϊκοί.

Η πορεία σταμάτησε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου τα άτομα άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα. Στη συνέχεια κατέληξαν στο ΑΠΘ, όπου φοιτητές και ακαδημαϊκοί διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Εκεί, ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν καθώς, όπως λένε, το πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών και όχι μέρος όπου φοιτητές τραυματίζονται και πραγματοποιούνται συμπλοκές με τις αστυνομικές αρχές.Στον χώρο παραμένει το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας, ο Αίαντας.
Να σημειωθεί πως προηγουμένως πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ