Skip to main content

Πόρος: Σήμερα θα επανέλθει το ρεύμα- Οι πρώτες εικόνες του ελικοπτέρου

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να υλοποιηθεί εντός της ημέρας - Συγκλονίζουν οι εικόνες από το διαλυμένο ελικόπτερο.

Για εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού έκανε λόγο αργά χθες το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ με επίσημη ανακοίνωσή του εξαιτίας της πρόσκρουσης του μοιραίου ελικοπτέρου, τύπου Agusta A109, με καλώδια της ΔΕΗ με τραγικό απολογισμό την πτώση του ελικοπτέρου στον διαύλο με τον Γαλατά και τον θάνατο των τριών επιβαινόντων. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης στα καλώδια που παρέχουν ηλεκτροδότηση στον Πόρο ήταν το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι από χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να υλοποιηθεί εντός της ημέρας κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στο νησί μεταφέρθηκαν νωρίτερα επτά γεννήτριες μεγάλης ισχύος για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των κατοίκων.

Το χθεσινό βράδυ, ωστόσο, ήταν δύσκολο για το νησί, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ λίγα είναι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν ηλεκτρικές γεννήτριες, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των κατοικημένων περιοχών να μείνει βυθισμένο στο σκοτάδι.

Τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρθηκαν στο νησί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να τεθούν επίσης σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Στις προσπάθειες να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου συνδράμει από χθες αργά το βράδυ και ο στρατός.

Στο μεταξύ, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Γαλατά το μοιραίο ελικόπτερο. Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από το διαλυμένο αεροπορικό μέσο: