Skip to main content

Πώς εκτυλίχθηκε το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή - Όλες οι λεπτομέρειες

Τι δείχνει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για το τροχαίο στη Βασ. Σοφίας - Με πράσινο κινούνταν ο 23χρονος Ιάσονας

Φως στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλαϊνής εισόδου της Βουλής, ρίχνει το οπτικό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του σημείου.

Το kathimerini.gr επικαλείται πηγή που έχει δει οπτικό υλικό το οποίο ελήφθη από κάμερα που βρίσκεται στο αστυνομικό φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας και κατέγραψε καρέ-καρέ την φονική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του 23χρονου με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπηρεσιακό όχημα μάρκας Skoda Octavia βρισκόταν στην κάθοδο της Βασ. Σοφίας –από το Χίλτον προς το Σύνταγμα- και εμφανίζεται να έχει σταματήσει στην αριστερή λωρίδα με πρόθεση να στρίψει αριστερά και να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, είθισται να γίνεται με τη συνδρομή τροχονόμου.

Ο οδηγός ταξί κάνει σήμα στον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φαίνεται ότι απέναντι –στην άνοδο της Βασ. Σοφίας, στην αριστερή λωρίδα- βρίσκεται ταξί, που παρά το γεγονός ότι έχει προτεραιότητα κάνει σήμα στον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος να προπορευτεί.

Με πράσινο κινούνταν ο 23χρονος Ιάσονας

Το Octavia απεικονίζεται να στρίβει με χαμηλή ταχύτητα προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Εκείνη τη στιγμή, κι ενώ το υπηρεσιακό έχει εισέλθει μερικώς στο πεζοδρόμιο προτού περάσει την πύλη, εμφανίζεται η μοτοσικλέτα με τον 23χρονο να προσέρχεται από την δεξιά λωρίδα, στην άνοδο της Βασ. Σοφίας – έχοντας πράσινο.

Φεύγει το κράνος του και πέφτει με το κεφάλι στην άσφαλτο

Η μοτοσικλέτα προσκρούει με ένταση στην πίσω δεξιά πλευρά του υπηρεσιακού οχήματος. Στο βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του 23χρονου, ο οποίος εκτοξεύεται και κάνοντας μια περιστροφή, πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Εκεί ολοκληρώνεται το απόσπασμα του βίντεο που έχει δει η πηγή που μίλησε στο kathimerini.gr.

Προανάκριση

Σημειώνεται ότι αρμόδια πηγή που μίλησε την περασμένη Δευτέρα στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας, άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνη για το τροχαίο έχει ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, καθώς ο νεαρός που κινείτο στο ανοδικό ρεύμα της Βασ. Σοφίας είχε προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι το τροχαίο έγινε στις 12.25 μ.μ. της Παρασκευής έξω από την πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου: «Υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών που έχουν την ευθύνη της προανάκρισης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου κ.ο.κ. Η λήψη αίματος από τους δύο οδηγούς έγινε την ημέρα του τροχαίου, όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή από το αρχηγείο, την οποίο επικαλείται το Kathimerini.gr, υπογράμμισε ότι ο διανομέας, που εμφανίζεται σε ερασιτεχνικό βίντεο να διαπληκτίζεται, λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα, με άνδρα της Τροχαίας στο σημείο του δυστυχήματος, έχει ήδη από την Κυριακή δώσει κατάθεση για το συμβάν.

Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκάλυψε ότι και ο οδηγός ενός ταξί που φέρεται να υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου καταθέτει στο πλαίσιο της προανάκρισης.

ΕΔΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί σε βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας που εμφανίζεται σε βίντεο να διαπληκτίζεται με τον διανομέα, λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα. Παράλληλα, ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τη θλίψη της για το συμβάν είχε εκφράσει με ανάρτηση της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ με μια συγκινητική και γενναία δήλωσή της, η μητέρα του 23χρονου, ανακοίνωσε ότι δώρισε τα όργανά του.

«Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγη από την ευαισθησία του», τόνισε χαρακτηριστικά.

*Η φωτογραφία απεικονίζει το υπηρεσιακό όχημα και κυκλοφόρησε στα social media