Skip to main content

Πώς η ελληνική κρίση βάζει λουκέτο σε μεγάλα ...funds

Θύματα της ελληνικής κίσης είναι ακόμα και μεγάλα funds, που κάποτε επένδυσαν στην προοπτική της χώρας να βγει από την... κρίση.

Ποιος είπε ότι την οκταετή ελληνική κρίση την πληρώνουν μόνο οι ελληνικές τράπεζες ή οι ελληνικές επιχειρήσεις (και βεβαίως οι Ελληνες πολίτες); Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που έρχονται από το εξωτερικό, θύματα της είναι ακόμα και μεγάλα funds, που κάποτε επένδυσαν στην προοπτική της χώρας να βγει από την κρίση και σήμερα αναγκάζονται ακόμα και να αναστείλουν την λειτουργία τους!

Κλασσικό παράδειγμα; Το άδοξο τέλος που βάζει το γνωστό αμερικανικό fund, Perry Capital. Εκείνο που πληροφορείται η Voria.gr, από αυτήκοες μάρτυρες, είναι πως στην ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής του στους μετόχους, ανέφερε ως μια από τις τρεις βασικές αιτίες του κλεισίματος της εταιρίας την ...Ελλάδα!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι άλλες δύο ήταν οι τοποθετήσεις που έκανε το fund σε Fannie Mae και Freddie Mac και η κατάρρευση της Αργεντινής, στην οποία, επίσης, είχε "πιστέψει".

Και για να έχουμε μια σαφή γνώση των μεγεθών, για τα οποία μιλάμε, να σας αναφέρουμε εδώ ότι το Perry Capital, στο peak του είχε φτάσει να διαχειρίζεται 15 δισ δολάρια. Σήμερα έπεσε στα 6 και συνέχιζε (προς τα κάτω...). Γι αυτό και πάρθηκε η απόφαση να βάλει άμεσα λουκέτο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, πριν να είναι πολύ αργά.