Skip to main content

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε τον πομποδέκτη EgnatiaPass

Η υπηρεσία διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS) τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και παρέχεται δωρεάν

Το EgnatiaPass ο πομποδέκτης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψετε σε όλη την Ελλάδα.

Η υπηρεσία διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS) τίθεται σε εφαρμογή από τις 4 Νοεμβρίου 2020 και παρέχεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους του EgnatiaPass.

Διαβάστε: Από σήμερα το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει ασφαλής και γρήγορη διέλευση από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας: Αττική Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" και βέβαια ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.

Οι οδηγοί που ήδη έχουν, ή πρόκειται να αποκτήσουν, τον πομποδέκτη δεν χρειάζεται να προβούν σε απολύτων καμία περαιτέρω ενέργεια. Η διαλειτουργικότητα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος.

Για την απόκτηση πομποδέκτη EgnatiaPass μπορείτε να:

- τηλεφωνήσετε στο 2310470100 στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών και ο πομποδέκτης θα σας αποσταλεί δωρεάν σε σημείο επιλογής σας,
- κάνετε την αίτησή σας, σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και
- στείλετε email στο customercare@egnatia.gr

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υπηρεσία διαλειτουργικότητας (GRITS)

Κάθε αυτοκινητόδρομος εφαρμόζει τη δική του εμπορική πολιτική και προσφέρει τα δικά του εκπτωτικά πακέτα, τα οποία ισχύουν μόνο στο συγκεκριμένο δίκτυο και με τη χρήση του αντίστοιχου πομποδέκτη. Για τις διελεύσεις στους άλλους αυτοκινητόδρομους ισχύουν οι εκάστοτε ονομαστικές τιμές διοδίων.

Εάν έχετε περισσότερους από έναν πομποδέκτη στο ίδιο όχημα, πρέπει να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ του οχήματός σας, μόνο τον πομποδέκτη που επιθυμείτε να χρεωθεί.

Η ανανέωση του χρηματικού υπολοίπου του λογαριασμού σας γίνεται στο δίκτυο πληρωμών του αυτοκινητόδρομου που έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε και σύμφωνα με τους όρους του.

Στο σταθμό διοδίων επιλέγετε τις ηλεκτρονικές λωρίδες ανάλογα με την κατηγορία του οχήματός σας.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία διαλειτουργικότητας και για την υπηρεσία EgnatiaPass μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
https://www.egnatia.eu/gia-ton-politi/egnatiapass/ καθώς επίσης και στο τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, καλώντας στο 2310470100.