Skip to main content

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή μετά την Πρωτοχρονιά

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για τα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή.

Την Πρωτοχρονιά εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα σουπερμάρκετ παραδοσιακά μένουν κλειστά λόγω απογραφής.

Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα επιτρέψει την προαιρετική λειτουργία των σουπερμάρκετ. Ορισμένες αλυσίδες έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα λειτουργήσουν.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο κωδικός μετάβασης στο σουπερμάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το 2.