Skip to main content

Πώς το λιανεμπόριο συνδέεται με τον τουρισμό - Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίηση του έργου ENTER VALUE του προγράμματος INTERREG V-A «Greece – Bulgaria 2014-2020.

Εκδήλωση ανοιχτής Διαβούλευσης αναφορικά με το περιεχόμενο, τις προοπτικές και τα προσδοκόμενα οφέλη από την υλοποίησή του Έργου ENTER-VALUE -“Creating new value chain based upon an holistic enterprise support mechanism”, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Επικεφαλής Εταίρος του Έργου, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε όλους τους σχετικούς με το Έργο Φορείς και Επαγγελματικούς Κλάδους.

Η μεγαλύτερη, κατά το δυνατόν, συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών, η ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων, είναι παράγοντες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση του πλέον αποδοτικού και ελπιδοφόρου σχεδιασμού του Έργου προκειμένου να ενισχυθεί η αποτύπωση της αξίας στις τελικές αγορές στην περιοχή παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται πως το Έργο στοχεύει δημιουργία ενός βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην διασυνοριακή περιοχή, μέσω α) της ανάπτυξης ενός Ολιστικού Μηχανισμού Υποστήριξης Επιχειρήσεων (HESM), που περιλαμβάνει δραστηριότητες κατάρτισης, συμβουλευτικής, καθοδήγησης καθώς και επιχειρηματικές αποστολές, β) της ενθάρρυνσης της δικτύωσης μεταξύ εταιρειών του τουριστικού τομέα με το λιανικό εμπόριο και τη δημιουργική οικονομία, και την ανάπτυξη μιας Στρατηγικής Αλυσίδας Αξίας μεταξύ τους και γ) της δημιουργίας νέων σημάτων με βάση τα τοπικά φυσικά και πολιτιστικά αγαθά.

Το Έργο ENTER-VALUE υλοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG V-A «Greece – Bulgaria 2014-2020».