Skip to main content

Πόσα ενεργά κρούσματα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία ανά δήμο (πίνακας)

Πού εντοπίζονται τα ενεργά κρούσματα στον νομό - Στον κεντρικό δήμο το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο - Δείτε πόσες μολύνσεις έχει κάθε δήμος

Ξεπερνούν τα 1.500 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στον νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, οι ενεργές μολύνσεις στην περιφερειακή ενότητα είναι 1.591 μέχρι χθες Τρίτη 2 Μαρτίου και το μεγαλύτερο «φορτίο», όπως άλλωστε είναι λογικό, σηκώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν συνολικά 1.040.

Ακολουθεί ο δήμος Θερμαϊκού με 100 ενεργά κρούσματα και αμέσως μετά ο δήμος Καλαμαριάς με 90. Υψηλός είναι ο αριθμός και στον δήμο Παύλου Μελά, με 62, αλλά και στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, με 56. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο συγκεκριμένο δήμος τελεί εδώ και περίπου 10 ημέρες υπό αυστηρό lockdown λόγω πολύ αυξημένων κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σχετικά καλύτερη είναι η εικόνα στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη με 40, αλλά και στον δήμο Θέρμης με 37. Έπεται ο δήμος Λαγκαδά με 34 ενεργά κρούσματα και οι δήμοι Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Νεάπολης, όλοι με 31 μολύνσεις.

Καλύτερη επιδημιολογική εικόνα φαίνεται πως εμφανίζουν ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με 22 ενεργά κρούσματα και ο δήμος Χαλκηδόνος με 10. Τα λιγότερα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στον δήμο Βόλβης, καθώς είναι μόλις 7.

Αναλυτικά: