Skip to main content

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ποιες είναι οι ημερομηνίες-σταθμοί για το άνοιγμα των δημοτικών/γυμνασίων, του τουρισμού αλλά και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Μετά τη σημερινή πρεμιέρα της εστίασης, μετά από έξι μήνες λουκέτου λόγω πανδημίας, έρχεται η σειρά και άλλων δραστηριοτήτων που θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον μήνα.

Δείτε - Γέμισαν με πελάτες οι καφετέριες στη Θεσσαλονίκη - (φωτο+vid)

Όπως έχει ανακοινωθεί, την επόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Βασικό εργαλείο θα είναι τα self test καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν τεστ αυτοδιάγνωσης.

Παράλληλα, το Σάββατο 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρές προδιαγραφές τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ.

Επίσης στις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την ίδια ημέρα, ενδέχεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.