Skip to main content

Πού έγινε ο βιασμός που καταγγέλλει ο 32χρονος πριν δέκα χρόνια

Ο δικηγόρος του 32χρονου έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο-Στρέφεται εναντίον έξι προσώπων.

Νέες πληροφορίες για την καταγγελία περί βιασμού στρατιώτη από συνάδελφό του, κατ’ εντολή αξιωματικού, έρχονται στη δημοσιότητα.

Διαβάστε Νεαρός καταγγέλλει βιασμό σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια (video)

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο onalert.gr ο δικηγόρος του 32χρονου, ο βιασμός που καταγγέλλεται έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

Η μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στρέφεται εναντίον 6 προσώπων:

-του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)
 -τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και
 -δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το OnAlert, σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.

Κατά το ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ, ο 32χρονος επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες: Τον υπεύθυνο του ιατρείου και δύο γυναικών επαγγελματιών οπλιτών που ήταν μάρτυρες, όταν ο αξιωματικός παραδέχθηκε την ηθική αυτουργία της πράξης.

Πηγές του Στρατού – από τις οποίες προφανώς ζητήθηκε σχόλιο για την καταγγελία – σημείωναν: «Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Πάντα κατά την ΕΡΤ, ο λόγος που ο 32χρονος πλέον άνδρας προσέφυγε στην δικαιοσύνη μετά την παρέλευση μιας δεκαετίας, ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις καλλιτεχνών και αθλητριών για ανάλογες υποθέσεις.