Skip to main content

Πού οφείλεται η εμπλοκή ανάμεσα στο Υπερταμείο και τον CEO της ΕΥΑΘ

Η αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου εκτιμάται ότι θα προκαλέσει καθυστερήσεις στα σημαντικά projects που έχει ετοιμάσει η εταιρεία.

Αιφνίδια εμπλοκή προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην ΕΥΑΘ, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νάρκισσο Γεωργιάδη και στη διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη είναι τεταμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αικατερινάρη έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, καθώς παράγοντες εντός και εκτός της εταιρείας προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα. Κι αυτό διότι η ΕΥΑΘ βρίσκεται σε καλή φάση, καθώς οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, ενώ η εταιρεία ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του επενδυτικού της προγράμματος. Με αυτά τα δεδομένα η αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του από το Υπερταμείο πριν από έξι μόλις μήνες, θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες καθυστερήσεις.

Το πρόβλημα ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά τον τύπο της σύμβασης εργασίας του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ως διευθύνων σύμβουλος επιδιώκει κλειστή σύμβαση ορισμένου χρόνου, με βάση τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος.

Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης έχει εκλεγεί παμψηφεί για μία τετραετία και επιδίωξή του είναι η σύμβαση να είναι συμβατή με την αντίστοιχη των άλλων ΔΕΚΟ και ειδικότερα της ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, το Υπερταμείο προτείνει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, η οποία μπορεί να λυθεί ευκολότερα.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης σε συζητήσεις με συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι «τεχνικό», ενώ ταυτόχρονα σημειώνει με βεβαιότητα «ότι το θέμα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες».