Skip to main content

Πού οφείλεται η μαζική εμφάνιση μαυρών σκουληκιών στον δήμο Λαγκαδά

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχει δεχθεί η δημοτική αρχή για το εκτεταμένο φαινόμενο-Τι πρέπει να κάνουν όσοι δημότες έχουν πρόβλημα.

Ανησυχία έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Λαγκαδά, αφού έχουν καταγγελθεί κρούσματα εμφάνιση μαύρων σκουληκιών σε διάφορες περιοχές.

Η δημοτική αρχή ζήτησε από υπάλληλο του δήμου να διενεργήσει αυτοψία στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κάτι το οποίο έγινε και το πόρισμα ήταν πως η αυξημένη εμφάνιση του συγκεκριμένου είδους σκουληκιών είναι αποτέλεσμα της υγρασίας, των φυτικών υπολειμμάτων (πράσινο) και της σάπιας φυτικής ύλης (σαπισμένα φύλλα, κλαδιά, κλπ) στο περιβάλλον.

Οι οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού έχουν να κάνουν με την προμήθεια και διασκορπισμό «Πυρεθρινοειδούς εντομοκτόνου» περιμετρικά του εκάστοτε οικοπέδου του σπιτιού και της περίφραξης, ανά τρεις μέρες, ωσότου εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Αναλυτικά ο τρόπος εφαρμογής, αναφέρεται σε όλα τα σκευάσματα που μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες από διάφορους εμπόρους γεωργικών φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο αυτό είναι παροδικό και παρέρχεται με την έλευση χαμηλών θερμοκρασιών.